Crepinette van kalfszwezerik, kalfsniertjes en oesterzwam lauwe tapenade van zwarte olijven en aardappelchips

Crepinette van kalfszwezerik, kalfsniertjes en oesterzwam lauwe tapenade van zwarte olijven en aardappelchips
Recepten > Per categorie > Vleesgerechten > Crepinette van kalfszwezerik, kalfsniertjes en oesterzwam

Ingredienten

4 personen:

  • 400 g kalfszwezerik
  • 400 g kalfsgehakt
  • 1/2 kalfsnier 1 ei
  • 50 g paneermeel
  • 200 g oesterzwammen
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g Fama
  • crepinetten

voor de tapenade

  • 50 g zwarte olijven
  • 2 ansjovisfilets
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g parmezaankaas
  • 1 dl Belolive olijfolie
  • 500 g aardappelen
  • Risso Chef

Dit recept scoort:

Score:
3

Geef uw score:

Bereiding

Stoof de gesnipperde sjalot, knoflook en oesterzwammen aan in Fama, laat afkoelen en meng met het bereide kalfsgehakt.

Snijd de gebraiseerde zwezeriken in grove stukken en meng onder het gehakt. Bak de in stukken gesneden niertjes aan met wat knoflook en een sjalotje en meng ook met het gehakt. Week de crepinetten in koud water, vorm porties van het gehakt. Pak ze in en bak ze aan in Fama.

Mix de ingrediënten voor de tapenade in de keukenrobot. Snijd chips met de mandoline en frituur ze in Risso Chef.